Maso sušené

Sušené hovězí maso

V dnešním světě sušené hovězí maso vévodí celému repertoáru různých druhů sušených mas. Jeho obliba netkví pouze ve výborné chuti, ale také v nutričních hodnotách, které nám hovězí maso nabízí.
Pokud se ovšem podíváme do historie, musíme připustit, že tomu tak vždy nebylo. Indiáni sušili bizoní či buvolí maso, na černém kontinentu domorodci používali gazelí či antilopí maso.
Ovšem tradiční maso z volně žijících stád vystřídalo množstevně dostupné maso z chovaných druhů. A hovězí maso se stalo bezkonkurenční jedničkou na trhu se sušeným masem.
Sušené maso je velmi trvanlivé, snadno jej zabalíte i třeba jen do kapsy, jeho nároky na místo jsou minimální a je velmi výhodné právě z hlediska poměru jeho váhy k bohatosti proteinů v něm obsažených.
V našem e-shopu máte možnost ochutnat hovězí sušené maso od známých a velkých značek až po malo-objemové výrobce či výrobce vyrábějící produkty v BIO kvalitě. V našem e-shopu najdete neširší sortiment na českém trhu a myslíme si, že si zcela určitě vyberete:-)
Hovězí sušené maso se mimo rozdělení dle výrobce liší i způsobem zpracování na dva základní druhy.
Jerky je snad již každému známé jako plátky sušeného masa, jde o způsob severoamerický a nám evropanům asi více uložený v povědomí. Však se také slovo "JERKY"  odvodilo od španělského „ch‘arqui“. Takto nazývali první španělští kolonizátoři plátky sušeného masa, které si sušili na svých lodích.
Biltong patří mezi tradiční úpravu masa v Africe a na rozdíl od JERKY se plátky masa nechají tlustější a při marinování se do směsi soli, vody a koření přidává i hnědý ocet, který zcela změní strukturu masa. Po usušení se teprve maso krájí tzv. gilotinou na malé pásečky.

Vyberte si variantu:

Značky firem: